Tandlægeskræk er et stort problem for mange mennesker

Hos dinTANDLÆGE Jelling tager vi tandlægeskræk alvorligt. Derfor skal du ikke føle dig flov, hvis du er utryg ved at sætte dig i stolen. Omkring 40% af os får nemlig sug i maven og klamme håndflader ved tanken om et besøg hos tandlægen. Årsagen kan være mange - tidligere dårlige oplevelser i livet hos skoletandlægen, angsten for at det vil gøre ondt og andre lignende ting.

Der er hjælp at hente, hvis du lider af tandlægeskræk

For mange ender tandlægeskrækken i en ond cirkel, hvor både angsten og tandproblemerne bliver større som tiden går. Resultatet kan være, at de spontane smil forsvinder og kyssene bliver færre. Derfor har vi valgt at sætte mere fokus på dette emne her i dinTANDLÆGE Jelling.

Specielt klinikassistent Margrethe Tang, som også er uddannet sundhedscoach, har derfor erhvervet sig nogle redskaber til at afhjælpe disse patienter via efteruddannelse hos odontofobi-specialist Rikka Poulsen, Århus. Hun er uddannet tandlæge og psykoterapeut, MPF og TFT (tankefeltterapi).

Margrethe har fået indblik i de fysiske redskaber, der kan benytte til folk med tandlægeskræk og ikke mindst fået en forståelse for den psykiske del der ligger bag. Derfor kan vi i dag tilbyde et samarbejde, hvor Margrethe tager nogle indledende samtaler med dig, hvis du er meget bange for at gå til tandlæge mod et særskilt honorar, og en af vore tandplejere eller tandlæger vil så komme ind over, når der skal lægges en behandlingsplan, der tager udgangspunkt i din situation og forbehold. Behandlingen fuldføres når du føler dig parat.

Kodeordet for en vellykket behandling er ofte god tid og tillid og der er forskellige måder hvormed vi kan hjælpe folk med tandlægeskræk afhængig af behovet. Det kan f.eks. være musik under behandlingen, afslapningsøvelser eller medbringe en ven. Det er desuden meget vigtigt at erkende sin angst og være ærlig overfor behandleren heromkring og ikke mindst sige fra hvis der overskrides grænser, eller noget gør ondt. Sig endelig ja til lokalbedøvelse, hvis du har brug for det. Derudover er hyppige, forebyggende besøg hos os med til at risikoen for større behandlinger falder markant.

Desuden tilbyder vi hos dinTANDLÆGE Jelling supplerende akupunktur, som et middel i behandlingen af blandt andet tandlægeskræk. 

Vi håber på, at vi fremover kan hjælpe dig til mere trygge og behagelige besøg hos os.

7 gode råd mod tandlægeskræk

  1. Erkend din angst
    Fortæl tandlægen, at du er utryg. Det er ikke flovt.
     
  2. Tal med tandlægen om dine problemer
    Vi  tager dig og dine forbehold alvorligt!
     
  3. Lav en aftale med tandlægen
    Lav præcise aftaler om behandlingen, så I har de samme forventninger. Bed tandlægen om at holde pauser, hvis du har brug for det. Du har ret til at være med til at bestemme behandlingstempoet.
     
  4. Sig fra, når det gør ondt
    Selv om tandlægen er meget opmærksom, er du den eneste der ved, hvordan du har det, og ved, hvornår det gør ondt.
     
  5. Sig ja tak til computerbedøvelse
    Bed endelig om lokalbedøvelse, hvis du har brug for det. Vi er dygtige til at lægge smertefri bedøvelse bl.a. ved at overfladebedøve med en salve, før vi lægger den egentlige computerbedøvelse.
     
  6. Tag en ven med
    Du er altid velkommen til at have en ven/veninde eller ægtefælle med. Deres støtte kan være med til at yde ekstra tryghed.
     
  7. Gå hyppigt til tandlæge
    Det kan måske lyde lidt paradoksalt, at vi beder dig om at komme oftere, hvis du er utryg ved det. Men flere forebyggende besøg, hvor du blot får renset tænderne og bliver efterset, betyder, at risikoen, for at du vil behøve større behandlinger, falder markant.

Andre behandlinger

Mød vores medarbejdere

Vi er et fagligt engageret team, der laver tandbehandlinger af høj kvalitet.

Mød os her

Idégrundlaget

Vi vil bidrage til at den enkeltes sundhed og livskvalitet forbedres, og dermed den generelle sundhed i befolkningen.

Læs mere